Participa-hi!

Pots participar en la Biomarató de diferents maneres: 1) de forma individual, 2) com a organització o entitat, 3) fent difusió de l’esdeveniment i 4) ajudant a identificar espècies durant el concurs.

 

1) De forma individual

 

Surt i fes observacions! Entre els dies 27 i 30 d’abril de 2018 surt al carrer, el jardí de casa teva, el parc públic més proper o on tu vulguis i realitza observacions de qualsevol tipus d’ésser viu que vegis:

  1. Entra a Natusfera des de l’ordinador o descarrega’t la seva app per a dispositius mòbils (disponible per a Android i per a iOS).
  2. Crea un compte o inicia sessió
  3. Busca el subprojecte de la Biomarató del teu municipi de l’AMB o del teu districte de Barcelona (disponibles en aquest enllaç)
  4. Uneix-te al teu subprojecte (veure imatge a continuació)

 

 

I ja podràs pujar les teves observacions! Totes les espècies valen, sigui quina sigui la seva abundància o raresa i encara que no siguin natives. I totes les observacions serveixen, encara que siguin de la mateixa espècie en llocs diferents. Això sí, espera’t a fer-ho entre els dies 27 i 30 d’abril perquè sumin al comptador de la Biomarató! Per a més informació, omple aquest formulari.

 

2) Si ets una organització o entitat

 

Si vols muntar un esdeveniment al teu municipi o unir-te a un d’existent, posa’t en contacte amb nosaltres omplint aquest formulari. Excursions, activitats divulgatives, un breu bioblitz, una caminada per la natura, passejades culturals urbanes… Totes elles ofereixen grans oportunitats per fer observacions.

Si ja estàs organitzant un esdeveniment relacionat amb la natura entre el 27 al 30 d’abril, anima’t també a participar-hi! Omple el formulari i et podrem enviar material informatiu sobre com utilitzar Natusfera perquè puguis explicar als altres com utilitzar la plataforma durant l’esdeveniment. Podem ajudar-vos donant-vos un petit taller de formació perquè us familiaritzeu amb Natusfera.

 

3) Corre la veu!

 

També pots col·laborar fent difusió de l’esdeveniment, ja sigui per Internet o en persona. Omple el formulari i et passarem el material per fer-ho.

 

4) Ajuda a identificar observacions!

 

Si t’apassiona la biodiversitat, ajuda a identificar observacions durant l’esdeveniment! A partir del 27 d’abril i fins el 3 de maig, estigues atent a Natusfera a les observacions que sol·licitin ajuda per ser identificades. Com més observacions s’aconsegueixin identificar a nivell d’espècie, ¡en millor posició quedarà la Biomarató! Les observacions només es poden pujar del 27 al 30 d’abril, però del 27 d’abril al 3 de maig es podran realitzar les identificacions.

  1. Entra a Natusfera
  2. Crea un compte o inicia sessió
  3. Identifica totes observacions que sol·licitin ajuda en les que sàpigues l’espècie!

 

 

Estigues informat

Per estar al cas de les darreres novetats sobre la Biomarató y el City Nature Challenge, estigues atent a aquest web i a …